top of page

GeboorteTens verhuur

Geboortetens ingezoomed_edited.png

Wat is de GeboorteTens?

De GeboorteTens is een natuurlijke vorm van pijnstilling. De weeënpijn wordt verzacht door middel van neurostimulatie. De stroomimpulsen van het Tens apparaat helpen met de aanmaak van lichaamseigen pijnstillers als 'endorfinen'.

Het woordje TENS staat voor 'Transcutane Elektrische Neurostimulatie'. De werking van het apparaatje berust op de 'Gate Control' theorie van Melzack en Wall. De theorie legt uit dat pijnprikkels beïnvloedt kunnen worden op verschillende manieren. Eén van deze manieren is door een andere (elektrische) prikkel die ervoor zorgt dat de pijnprikkels van de weeën richting de hersenen geblokkeerd worden. 

Hoe werkt de GeboorteTens?

De GeboorteTens is een klein apparaatje welke makkelijk in de hand ligt (afmetingen: 11,5 cm x 5,5 cm x 3,0 cm). Bijgevoegd zit een handig koord, zodat je het apparaat makkelijk rond je nek kan hangen. Tijdens de bevalling worden de vier stickers aan weerzijden van de ruggengraat geplakt (zie foto). Op deze plaatsen gaan de zenuwen van de baarmoeder- en bekkenstreek het ruggenmerg in. Op het moment dat het apparaatje aangezet wordt, kun je zelf de sterkte van de impulsen bepalen. Hierbij is het zo dat de pijnstillende werking hoger wordt naarmate de intensiteit van de pulsen groter is. Natuurlijk is het aan jou om aan te voelen wat fijn voelt voor het opvangen van de weeën.

Er zijn twee standen op het Tens apparaat: de 'burst' stand en de 'boost' stand. De 'burst' stand is de basisstand voor de periode/pauze tussen de weeën door. De 'boost' stand is de iets intensere stand, die ervoor zorgt dat de pijnprikkel richting de hersenen geblokkeerd wordt. De 'boost' stand is dan ook bedoeld voor tijdens de weeën. Het beste resultaat wordt geleverd door een zo hoog mogelijke stand in te stellen voor de impulsen, zonder dat het onprettig voelt.

Het verhuur van de GeboorteTens

Zou je graag een GeboorteTens apparaatje tot je beschikking willen hebben bij de bevalling? Dat kan!

Stuur even een mailtje met je naam, telefoonnummer en zwangerschapsduur en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op! Ik zorg dan dat je het Tens apparaat in de 36e week van je zwangerschap in huis hebt. Nadat je bevallen bent, lever je de GeboorteTens weer terug in.

De kosten van het huren van een GeboorteTens zijn €49,99 inclusief een elektrodenset die na gebruik weggegooid mag worden. Hiernaast vraag ik een borg van €25, die je na het terug inleveren van de GeboorteTens direct teruggestort krijgt op je rekening.

Let op! Tegenwoordig wordt de GeboorteTens door enkele verzekeringsmaatschappijen vergoed. Je kunt nagaan of dit bij jouw verzekering ook het geval is.

GeboorteTens verhuur: Over
GeboorteTens verhuur: Pro Gallery
bottom of page