top of page

Veelgestelde vragen

Ik ga in het ziekenhuis bevallen. Kan ik de GeboorteTens nu ook gebruiken?

Ja zeker. Zorg wel dat je het apparaat al bij de eerste weeën begint met gebruiken, of dit nu thuis is of in het ziekenhuis. Er bestaat een kleine kans dat het apparaatje stoort met het CTG apparaat van het ziekenhuis, je zal dan in overleg met de zorgverleners in het ziekenhuis het apparaat tijdelijk uit moeten zetten.

Kan de GeboorteTens ook onder de douche of in bad gebruikt worden?

Nee, dit kan niet. Zorg dat je voor het douchen of in bad gaan de elektroden van je rug afhaalt en op het daarvoor bestemde stickervel plakt. Je kan de stickers natuurlijk wel hergebruiken en na het douchen of het in bad gaan weer opplakken. Zorg wel dat je huid goed afgedroogd is voordat je dit doet!

Wordt de GeboorteTens vergoed?

De GeboorteTens wordt door sommige zorgverzekeraars vergoed. Je kan dan de factuur indienen bij je verzekeraar. Zoek dus voor jezelf even uit of jouw zorgverzekeraar dit vergoedt!

Waarom moet je de GeboorteTens al bij de eerste weeën opplakken?

Hier zijn meerdere redenen voor:
- Wanneer je de GeboorteTens bij de eerste weeën al opplakt, ben je nog alert genoeg om je even kort te verdiepen in het apparaatje instellen naar jouw behoeften. Je moet vaak ook even wennen aan de pulsaties die afgegeven worden door dit apparaatje. Wanneer je midden in de heftige weeën zit, is dit vaak niet meer fijn om nog te moeten doen.
- Hoe langer je weeën minder pijn doen, hoe meer energie je overhoudt aan het einde van de bevalling. Ook geeft het vaak een geruststellend gevoel, wetende dat het apparaat al ingesteld/opgeplakt is en klaar voor gebruik.

Veelgestelde vragen: Veelgestelde vragen
bottom of page